facebook
Nieuwbouwzondag 23/10 Maria-Aalter

Nieuwbouwzondag 23/10 Maria-Aalter

Nieuwbouwzondag 23/10

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

Bezoek ons tijdens komende Nieuwbouwzondag op de verkaveling in de Leegweg te Maria-Aalter.

Tijdens deze editie stellen we de verkaveling open voor het grote publiek.  29 bouwgronden, een mix van vrijstaande woningen, halfopen en gesloten bebouwingen.  Je kan er een 6-tal woningen bezoeken in de verschillende fases van het bouwproces.

Onze bouwadviseurs staan er ter beschikking voor het beantwoorden van al je bouw- gerelateerde vragen.   Leer BCA beter kennen of kom meer te weten over de nog beschikbare bouwgronden in deze verkaveling en/of op onze andere locaties.

De woningen zijn vrij te bezoeken, zonder voorafgaande afspraak.

Iedereen welkom tussen 10u en 17u00.

 

Datum: zondag 23 oktober 2022

Uur: 10u – 17u

Adres: Leegweg, 9880 Aalter.

VTM Wooninspiraties op bezoek bij BCA

VTM Wooninspiraties op bezoek bij BCA

Op 26 januari was de filmploeg van VTM voor het TV programma Wooninspiraties op bezoek bij BCA.

Een kort interview met Koen Andries, bestuurder met als doel de kijker te informeren over de verschillende mogelijkheden van het bouwen van een nieuwbouwwoning met een bouwfirma.  (Uitgezonden op 13 februari ’22 (VTM ) en 20 februari ’22 (VTM2) )

 

Interview

Kan je ons eens vertellen uit welke diverse formules mensen vandaag de dag kunnen kiezen om hun nieuwbouwwoning te realiseren?

Koen Andries: “Klassiek heb je de formule waar men eerst een architect aanstelt en vervolgens met diverse aannemerswerkt. Dit biedt echter niet de zekerheid van een vaste prijs of uitvoeringstermijn.

In de jaren 70 ontstond zo de sleutel op de deur formule. Hierbij wordt de algemeen aannemer reeds betrokken partij vanaf de ontwerpfase. Op deze manier wordt ook vanuit het budget een optimale woning ontworpen. Hieraan gekoppeld wordt de wet Breyne toegepast die de koper een maximale bescherming biedt. Zo krijgen de bouwers binnen een vaste termijn en prijs en dit verzekerd met een voltooïngswaarborg, hun woning instapklaar afgeleverd.

Vanaf de jaren 90 zijn door de schaarste aan gronden de bouwfirma’s ook verkavelaars geworden.

Door de hedendaagse bouwshift heeft het appartementsgebouw nu de bovenhand gekregen.
Hierbij worden de appartementen door een projectontwikkelaar gebouwd en kan de koper de binnenafwerking kiezen.”

Wat kan BCA in dit verhaal betekenen voor de mensen die een nieuwbouw wensen te realiseren?

Koen Andries: “Daar BCA reeds een kleine 50 jaar geleden werd opgericht door onze ouders, hebben wij stapsgewijs al deze formules uitgebouwd met een vast team. Wij hopen zo onze klanten via deze diverse systemen van hun ideale droomhuis te voorzien.”

Startschot voor nieuwe verkaveling te Maria-Aalter

Startschot voor nieuwe verkaveling te Maria-Aalter

BCA-verkaveling-Maria-Aalter-archeologisch onderzoek

Archeologisch onderzoek werd uitgevoerd in verkaveling Maria Aalter. Hiermee zijn de verkavelingswerken van start gegaan. Dit luidt een toekomst in voor 42 nieuwe gezinnen. Er werden geen historische vondsten gedaan. De woonwijk kan dus zonder vertraging verder uitgevoerd worden.

[caldera_form id=”CF5f747cb9c376f”]

Infodagen Kaprijke

inschrijven

Infodagen 19 – 20/09  |  Kaprijke

4 + 15 =

Betaalbaar bouwen

Betaalbaar bouwen

Betaalbaar bouwen

Betaalbaar bouwen

We dromen allemaal van een eigen huis dat er volledig naar onze persoonlijke voorkeur uitziet. Voor velen onder ons, blijft dit helaas bij een droom omwille van de hoge kosten die hiermee gepaard gaan. De grondprijzen stijgen elk jaar en ook de bouwmaterialen blijven niet achter. Toch is het, óók met een klein budget, mogelijk om je eigen stekje te bouwen. Lees hieronder hoe betaalbaar bouwen in zijn werk gaat!

Hoe kan je goedkoop bouwen?

Kwalitatief bouwen met een beperkt budget, lijkt voor velen, een erg moeilijke opdracht. Desondanks, is dit perfect realiseerbaar. Je dient enkel rekening te houden met de volgende factoren om je bouwkosten zoveel mogelijk te drukken.

  • Wees tevreden met een eenvoudige, relatief kleine, constructie: Vermijd ingewikkelde bouwconstructies met uivormige ramen, torentjes op het dak, drie verschillende soorten stenen… enzovoort. Ga in plaats daarvan voor een standaardconstructie. Een klein, simpel huis bespaart je een hoop geld zowel tijdens de constructie, als tijdens het bewonen.
  • Vergelijk meerdere aannemers: Ga het prijsverschil na bij verschillende aannemers alvorens over te gaan tot een aankoop.
  • Betaalbare afwerking: Vergelijk de prijzen tussen meerdere loodgieters, schilders, meubelzaken…enzovoort om naast betaalbaar bouwen, ook te genieten van een betaalbaar interieur.

Al deze factoren in acht moeten nemen, kan een erg moeizaam en tijdrovend proces zijn, vooral als je hier geen ervaring mee hebt. Daarom is het raadzaam dit aan vakmensen over te laten. Een totaalaannemer kan je hier een aardig handje bij helpen.

Voordelen van een totaalaannemer

  • Vaste prijs: Een totaalaannemer draagt op een positieve manier bij aan “goedkoop bouwen” omdat ze steeds met vaste prijzen werken. Onverwachte kosten, zoals het trekken van extra elektriciteitskabels bijvoorbeeld, zijn uit den boze.
  • Volledige opvolging: Totaalaannemers zijn gespecialiseerd in kwalitatief bouwen van A tot Z. Je hoeft zelf niet achter de elektricien of achter de timmerman aan te lopen om een bepaalde klus gedaan te krijgen. De sleutel-op-de-deur-firma ontfermt zich over alles, van aan de ruwbouw tot aan het allerlaatste decoratief detail. Met al je vragen, kan je simpelweg bij één en dezelfde aannemer terecht.
  • Korte bouwtermijn: Sleutel-op-de-deur-firma’s verbinden zich ertoe, het volledige project, binnen een vrij korte tijdspanne klaar te hebben. Zo kan jij sneller genieten van jouw spiksplinternieuwe woning!
  • Toepassing van de wet Breyne: De wet Breyne biedt een uitgebreide bescherming aan alle (kandidaat-)bouwers die
een woning willen laten bouwen, aan diegenen die een te bouwen woning kopen en aan hen die een woning waarvan de aanbouw reeds gestart is, kopen. Deze wet is van toepassing op sleutel-op-de-deurcontracten. In deze wet zijn o.a. de volgende zaken bepaald: het te betalen voorschot mag maximaal 5% van het totaalbedrag bedragen, duidelijke omschrijvingen i.v.m. de aansprakelijkheid, financiële garanties indien de totaalaannemer failliet verklaard zou worden… enzovoort.
  • Tienjarige aansprakelijkheid: We weten allemaal dat de meerderheid van de woninggebreken, meestal pas jaren later, tevoorschijn komen. Als je beroep doet op een totaalaannemer, kan deze gedurende tien jaar verantwoordelijk gehouden worden. Wel dient er uiteraard nagegaan te worden of de fout daadwerkelijk veroorzaakt is door de bouwfirma.
  • Budgetvriendelijk bouwen is dus wél mogelijk, vooral wanneer je voor het sleutel-op-de-deur principe kiest!