facebook
Nieuwbouwzondag Lochristi

Nieuwbouwzondag Lochristi

Bezoek onze modelwoning te Lochristi

Tijdens Nieuwbouwzondag stellen we tijdelijk één van onze recente realisaties open voor het grote publiek. De modelwoning is gelegen in een traditionele verkaveling van 6 woningen gebouwd en/of nog in aanbouw door BCA. Naast de modelwoning die je kan bezichtigen, heb je meteen ook een kijk op de diverse bouwstijlen en afwerkingsgraad.

Onze medewerkers staan je graag te woord voor het beantwoorden van al jouw bouw-gerelateerde vragen en het verlenen van deskundig advies bij jouw zoektocht naar een geschikte bouwpartner, bouwgrond, bouwplan, …

Naast ons aanbod eigen bouwgronden, bouwen wij ook uiteraard ook op jouw grond.

Kloefkensakker
9080 Lochristi

zondag 25 april
van 10u00 tot 18u00

 

Meer info over het project vind je hier


Startschot voor nieuwe verkaveling te Maria-Aalter

Startschot voor nieuwe verkaveling te Maria-Aalter

BCA-verkaveling-Maria-Aalter-archeologisch onderzoek

Archeologisch onderzoek werd uitgevoerd in verkaveling Maria Aalter. Hiermee zijn de verkavelingswerken van start gegaan. Dit luidt een toekomst in voor 42 nieuwe gezinnen. Er werden geen historische vondsten gedaan. De woonwijk kan dus zonder vertraging verder uitgevoerd worden.

Infodagen Kaprijke

inschrijven

Infodagen 19 – 20/09  |  Kaprijke

13 + 9 =

Betaalbaar bouwen

Betaalbaar bouwen

Betaalbaar bouwen

Betaalbaar bouwen

We dromen allemaal van een eigen huis dat er volledig naar onze persoonlijke voorkeur uitziet. Voor velen onder ons, blijft dit helaas bij een droom omwille van de hoge kosten die hiermee gepaard gaan. De grondprijzen stijgen elk jaar en ook de bouwmaterialen blijven niet achter. Toch is het, óók met een klein budget, mogelijk om je eigen stekje te bouwen. Lees hieronder hoe betaalbaar bouwen in zijn werk gaat!

Hoe kan je goedkoop bouwen?

Kwalitatief bouwen met een beperkt budget, lijkt voor velen, een erg moeilijke opdracht. Desondanks, is dit perfect realiseerbaar. Je dient enkel rekening te houden met de volgende factoren om je bouwkosten zoveel mogelijk te drukken.

 • Wees tevreden met een eenvoudige, relatief kleine, constructie: Vermijd ingewikkelde bouwconstructies met uivormige ramen, torentjes op het dak, drie verschillende soorten stenen… enzovoort. Ga in plaats daarvan voor een standaardconstructie. Een klein, simpel huis bespaart je een hoop geld zowel tijdens de constructie, als tijdens het bewonen.
 • Vergelijk meerdere aannemers: Ga het prijsverschil na bij verschillende aannemers alvorens over te gaan tot een aankoop.
 • Betaalbare afwerking: Vergelijk de prijzen tussen meerdere loodgieters, schilders, meubelzaken…enzovoort om naast betaalbaar bouwen, ook te genieten van een betaalbaar interieur.

Al deze factoren in acht moeten nemen, kan een erg moeizaam en tijdrovend proces zijn, vooral als je hier geen ervaring mee hebt. Daarom is het raadzaam dit aan vakmensen over te laten. Een totaalaannemer kan je hier een aardig handje bij helpen.

Voordelen van een totaalaannemer

 • Vaste prijs: Een totaalaannemer draagt op een positieve manier bij aan “goedkoop bouwen” omdat ze steeds met vaste prijzen werken. Onverwachte kosten, zoals het trekken van extra elektriciteitskabels bijvoorbeeld, zijn uit den boze.
 • Volledige opvolging: Totaalaannemers zijn gespecialiseerd in kwalitatief bouwen van A tot Z. Je hoeft zelf niet achter de elektricien of achter de timmerman aan te lopen om een bepaalde klus gedaan te krijgen. De sleutel-op-de-deur-firma ontfermt zich over alles, van aan de ruwbouw tot aan het allerlaatste decoratief detail. Met al je vragen, kan je simpelweg bij één en dezelfde aannemer terecht.
 • Korte bouwtermijn: Sleutel-op-de-deur-firma’s verbinden zich ertoe, het volledige project, binnen een vrij korte tijdspanne klaar te hebben. Zo kan jij sneller genieten van jouw spiksplinternieuwe woning!
 • Toepassing van de wet Breyne: De wet Breyne biedt een uitgebreide bescherming aan alle (kandidaat-)bouwers die
een woning willen laten bouwen, aan diegenen die een te bouwen woning kopen en aan hen die een woning waarvan de aanbouw reeds gestart is, kopen. Deze wet is van toepassing op sleutel-op-de-deurcontracten. In deze wet zijn o.a. de volgende zaken bepaald: het te betalen voorschot mag maximaal 5% van het totaalbedrag bedragen, duidelijke omschrijvingen i.v.m. de aansprakelijkheid, financiële garanties indien de totaalaannemer failliet verklaard zou worden… enzovoort.
 • Tienjarige aansprakelijkheid: We weten allemaal dat de meerderheid van de woninggebreken, meestal pas jaren later, tevoorschijn komen. Als je beroep doet op een totaalaannemer, kan deze gedurende tien jaar verantwoordelijk gehouden worden. Wel dient er uiteraard nagegaan te worden of de fout daadwerkelijk veroorzaakt is door de bouwfirma.
 • Budgetvriendelijk bouwen is dus wél mogelijk, vooral wanneer je voor het sleutel-op-de-deur principe kiest!

  Heropening na Lockdown

  Heropening na Lockdown

  Opening na Covid-19 lockdown

  Wij starten op 11 mei terug op

  Na goedkeuring vanuit de overheid, zijn wij bijzonder verheugd om te kunnen meedelen dat wij vanaf maandag 11 mei onze werkzaamheden terug kunnen hervatten. Omdat ieders gezondheid steeds prioritair blijft, worden enkele belangrijke veiligheidsmaatregelen doorgevoerd. Samen kunnen we ervoor zorgen dat afspraken in alle veiligheid kunnen plaatsvinden en dat we die vervelende periode eindelijk achter ons kunnen laten.

   

  Welkom bij ons op kantoor

  Omdat optimaal ingezet wordt op de geldende veiligheidsmaatregelen, zijn afspraken voorlopig alleen maar bij ons op kantoor mogelijk. Hier kunnen we immers controle, ontsmetting en de ondertussen alom bekende social distance garanderen. Kunnen we zo afspreken?

  Bouwwerkzaamheden

  Ook op het terrein komt alles terug volop in beweging. Lopende projecten worden verdergezet en nieuwe projecten worden opgestart. Bij alle werkzaamheden vinden we dezelfde klemtoon terug, namelijk de veiligheid van onze werknemers. Zonder hen immers geen werkzaamheden en dat willen we te allen tijde vermijden natuurlijk. Veiligheid is een zaak voor iedereen en van iedereen en daar dragen wij graag ons steentje aan bij.

  #staysafe #draagzorgvoorelkaar #samensterk

  Bouwstart Lochristi Stationsstraat

  Bouwstart Lochristi Stationsstraat

  Deze week gestart met de eerste woning in de Stationsstraat in Lochristi. Op deze prachtige en unieke locatie nabij het centrum van Lochristi wordt de eerste steen gelegd van deze moderne villa.

  De villa wordt volledig onderkelderd. De volledig ter plaatse gegoten betonkelder; zie foto’s

   

  Er is gekozen voor een speciale gevelsteen van Terca; Wasserstrich Special grijs, toon op toon gevoegd.  Een steen die op traditonele wijze in mortelbed geplaatst wordt, maar het uitzicht heeft van een verlijmde (voegloze) gevelsteen.