facebook
Nieuwsbrief juli 2023

Nieuwsbrief juli 2023

ZOMERNIEUWS

Op zoek naar een nieuwbouwwoning, bouwgrond of appartement? 
Ontdek ons aanbod.

Nieuwbouwappartementen Erembodegem - Alta Via
koopwoningen-maria-aalter-leegweg
Nieuwbouwwoning-torhout-tuinstraat
nieuwbouwappartementen-Boomgaardstraat-aalter
Nieuwbouwwoningen-Kaprijk
Bouwgrond-Aalter-Boterpotstraat

Bouwen op maat?

Samen bouwen we de woning die bij jou past

Maatwerk in woningbouw. Dat is waar BCA voor staat. Samen met jou bouwen we de woning van je dromen. Zo krijg je een huis dat ook echt jouw thuis is.  BCA biedt begeleiding van a tot z. Onze vakmannen gaan doelgericht en duurzaam te werk. Hun kennis is gebaseerd op jarenlange ervaring. Het resultaat is een huis dat in alle opzichten voldoet aan jouw wensen.

Wens je meer te weten te komen hoe we te werk gaan?  Heb je zelf bouwgrond of ben je op zoek?

VTM Wooninspiraties op bezoek bij BCA

VTM Wooninspiraties op bezoek bij BCA

Op 26 januari was de filmploeg van VTM voor het TV programma Wooninspiraties op bezoek bij BCA.

Een kort interview met Koen Andries, bestuurder met als doel de kijker te informeren over de verschillende mogelijkheden van het bouwen van een nieuwbouwwoning met een bouwfirma.  (Uitgezonden op 13 februari ’22 (VTM ) en 20 februari ’22 (VTM2) )

 

Interview

Kan je ons eens vertellen uit welke diverse formules mensen vandaag de dag kunnen kiezen om hun nieuwbouwwoning te realiseren?

Koen Andries: “Klassiek heb je de formule waar men eerst een architect aanstelt en vervolgens met diverse aannemerswerkt. Dit biedt echter niet de zekerheid van een vaste prijs of uitvoeringstermijn.

In de jaren 70 ontstond zo de sleutel op de deur formule. Hierbij wordt de algemeen aannemer reeds betrokken partij vanaf de ontwerpfase. Op deze manier wordt ook vanuit het budget een optimale woning ontworpen. Hieraan gekoppeld wordt de wet Breyne toegepast die de koper een maximale bescherming biedt. Zo krijgen de bouwers binnen een vaste termijn en prijs en dit verzekerd met een voltooïngswaarborg, hun woning instapklaar afgeleverd.

Vanaf de jaren 90 zijn door de schaarste aan gronden de bouwfirma’s ook verkavelaars geworden.

Door de hedendaagse bouwshift heeft het appartementsgebouw nu de bovenhand gekregen.
Hierbij worden de appartementen door een projectontwikkelaar gebouwd en kan de koper de binnenafwerking kiezen.”

Wat kan BCA in dit verhaal betekenen voor de mensen die een nieuwbouw wensen te realiseren?

Koen Andries: “Daar BCA reeds een kleine 50 jaar geleden werd opgericht door onze ouders, hebben wij stapsgewijs al deze formules uitgebouwd met een vast team. Wij hopen zo onze klanten via deze diverse systemen van hun ideale droomhuis te voorzien.”

Startschot voor nieuwe verkaveling te Maria-Aalter

Startschot voor nieuwe verkaveling te Maria-Aalter

BCA-verkaveling-Maria-Aalter-archeologisch onderzoek

Archeologisch onderzoek werd uitgevoerd in verkaveling Maria Aalter. Hiermee zijn de verkavelingswerken van start gegaan. Dit luidt een toekomst in voor 42 nieuwe gezinnen. Er werden geen historische vondsten gedaan. De woonwijk kan dus zonder vertraging verder uitgevoerd worden.

[caldera_form id=”CF5f747cb9c376f”]

Bouwstart Lochristi Stationsstraat

Bouwstart Lochristi Stationsstraat

Deze week gestart met de eerste woning in de Stationsstraat in Lochristi. Op deze prachtige en unieke locatie nabij het centrum van Lochristi wordt de eerste steen gelegd van deze moderne villa.

De villa wordt volledig onderkelderd. De volledig ter plaatse gegoten betonkelder; zie foto’s

 

Er is gekozen voor een speciale gevelsteen van Terca; Wasserstrich Special grijs, toon op toon gevoegd.  Een steen die op traditonele wijze in mortelbed geplaatst wordt, maar het uitzicht heeft van een verlijmde (voegloze) gevelsteen.

Huis bouwen

Huis bouwen

Huis bouwen?

Een huis bouwen in België is niets nieuws. We zitten met een baksteen in de maag en willen dan ook een nieuwe woning met alle onze wensen in.

Wat kost een huis bouwen? Om hier een goed beeld over te krijgen moet je verschillende mensen spreken. De oppervlakte van de woning, de architect, aannemer en de keuze van de materialen spelen hier een grote rol in. Ook het bedrag dat je kan lenen in een bank speelt mee.

Hoeveel kost een huis bouwen?

De vraag die iedereen zicht stelt. Het eerste wat je moet weten is dat de prijs van die ene woning niet jouw prijs zal zijn. Er zijn heel wat publicaties, fora en websites waar prijzen op vermeld staan. Maar zijn die prijzen actueel of volledig? Als het enkel om materialen en werkuren gaat, dan niet. Want de kosten voor een architect komen er bijvoorbeeld ook nog bij. Lees dus alles volledig en neem bedragen met een korreltje zout.

Huis bouwen? Werk in fases!

Een goede voorbereiding is al de helft van het werk. Een belangrijke factor bij de bouw van een woning is het financiële aspect. Hoeveel eigen middelen zijn er en hoeveel wil je lenen. Wat is de looncapaciteit van beide partners, zijn er familieleden die financieel willen helpen, wat is de winst van de verkoop van een huidige woning?

Voor een woning met laag energieverbruik en zonder buiteninrichting is de gemiddelde prijs rond de 1150 euro per vierkante meter. Hier komt nog BTW overheen en de kosten voor een architect.

Zowel bij het kopen van een bestaande woning als bouwen van een nieuwe woning is locatie het nummer 1 criteria van alle koper. Om een nieuwbouw te plaatsen heb je dus de ideale bouwgrond nodig. De aankoop hiervan neemt vaak ook een grote hap uit het budget. De ligging van de bouwgrond zal verschillen van gemeente tot gemeente. In een grootstad zullen de prijzen hoger liggen dan aan de rand van een gemeente.

De architect zal de woning ontwerpen, op basis van jouw wensen en verwachtingen. Hier kan je alle ideeën loslaten en de architect met een ontwerp laten komen. Op basis van die ontwerpen zullen er zaken geschrapt worden, maar ook mogelijkheden waar je niet aan denkt zullen er bijkomen. Zijn er nog extra bouwvergunningen nodig, dan zal de architect je hierop wijzen en de aanvraag indienen.

 

Huis bouwen prijs

Nu kan er gestart worden aan de bouw van je huis. De ruwbouw neemt vaak 50 tot 70 % in van het totale budget. Deze werken omvat het uitgraven van de bouwput voor funderingen en het opbouwen van metsel en – voegwerken.

De bouw zal gebeuren volgens de gemaakte afspraken met de architect.

De oplevering zelf kan je vaak ook kiezen. In welke staat moet de bouwheer het huis afwerken? Volledig ingericht met afgewerkte muren, keuken, badkamer… Of werk jij alles zelf af?

In deze fase kan je ook zichtbare gebreken melden zodat deze nog aangepast kunnen worden.