Door het gebruik van deze website gaat u akkoord met het gebruik van cookies, die toestaan om u informatie en diensten voor te stellen, aangepast aan uw interesses. Lees ook ons privacy- en cookiebeleid.

BCA vacatures

S-peil vervangt het K-peil voor nieuwe woongebouwen vanaf 1 januari 2018

Zoals opgelegd door de Europese richtlijn, evolueert de Vlaamse nieuwbouw stapsgewijs naar bijna-energieneutrale gebouwen. Om de energievraag terug te dringen, is een goed geïsoleerde en luchtdichte gebouwschil cruciaal.

De Vlaamse overheid zal voor nieuwe woongebouwen het huidige verplichte maximale K-peil en de maximaal toegelaten netto-energiebehoefte voor verwarming daarom vervangen door een peil voor de energie-efficiëntie van de gebouwschil.

Dit S-peil of ‘schilpeil’ is bedoeld als een allesomvattende parameter die álle kwaliteiten van de gebouwschil gelijkwaardig evalueert.

Deze gebouwschilindicator wordt voor nieuwe woongebouwen ingevoerd vanaf 1 januari 2018. De S-peileis start met S31 voor bouwaanvragen vanaf 1 januari 2018. Voor bouwaanvragen vanaf 2021 wordt de S-peileis S28.

Het document ‘S-peil voor EPW’ (pdf) geeft meer uitleg over dit nieuwe S-peil: hoe wordt het S-peil bepaald, wat zijn de verschillen met het K-peil, aandachtspunten voor het behalen van een laag S-peil, wat als het S-peil overschreden is en hoe kunt u het S-peil invoeren in de EPB-software?

Bron: Energie Vlaanderen

Add comment


Security code
Refresh

 

4 bouwprincipes

 
Kant en Klaar
1-2-3
Surplus
A-la-carte

 

Ontdek onze 4 bouwprinicpes