facebook

bouwen met bca

Van ontwerp tot oplevering in 10 stappen

Bouwen hoort eenvoudig en aangenaam te zijn. Duidelijk vooral. Daarom ontwikkelden we een 10-stappenplan. Van eerste gesprek tot ultieme oplevering. Zo ben je altijd zeker van een persoonlijke begeleiding.

 

1. Voorontwerp

Op basis van je verlangens en wensen ontstaat een eerste voorontwerp. Geheel vrijblijvend. Volledig gratis. Zie je zaken liever anders? Geen probleem. Onze architecten passen aan tot je helemaal tevreden bent. Meteen krijg je een realistisch zicht op de timing.

2. Financiering

Vragen over de financiering van uw droomhuis? We helpen je graag met extra informatie. Sowieso loont het de moeite om bij verschillende banken te informeren naar de mogelijkheden. Zo kan je vergelijken en de beste voorwaarden onderhandelen.

3. Offerte

Je houdt niet van verrassingen? Wij ook niet. Daarom krijg je een duidelijke en overzichtelijk offerte. Zo ben je zeker van een vaste, forfaitaire prijs. En zijn er doorheen het bouwproces aanpassingen? Dan schaven we de plannen én de offerte bij. Tot je wensen en budget perfect in evenwicht zijn.

Tip: ga zelf al eens langs bij onze leveranciers of onderaannemers. Zo krijg je een goed beeld van de mogelijke bouwkost en kunnen we nog beter de offerte afstemmen op je wensen.

4. Gedetailleerd lastenboek

De plannen zijn duidelijk, de offerte is helder, de financiering is zeker. Bij het ondertekenen van de bouwovereenkomst hoort een gedetailleerd lastenboek. Om te genieten van een maximale bescherming als bouwheer (Wet Breyne) betaal je 5 procent voorschot.

Als je ook de bouwgrond aankoopt bij BCA, wordt de compromis getekend en betaal je 10 procent voorschot op de grondwaarde. Op basis van het compromis bereidt je notaris de aankoopakte voor.

5. Definitieve bouwplannen

Tijd voor actie. De architect werkt je voorontwerpplannen uit tot bouwtechnische plannen. Meteen zorgt hij voor een extra, onafhankelijke screening van je bouwproject. Nadien zijn de definitieve bouwplannen een feit.

Je architect verzekert een correcte bouwaanvraag. Afhankelijk van je project en de gemeente duurt een goedkeuring 2 tot 6 maanden. Meteen stelt je architect het EPB-dossier op. Dat dossier toont de energiezuinigheid van je woning.

6. Akte

2 tot 4 maanden na het ondertekenen van het compromis is de akte klaar. Bij je notaris wordt de definitieve aankoop afgerond. Alle partijen zetten hun handtekening en je betaalt de resterende 90 procent van de aankoopsom van de bouwgrond en eventuele infrastructuurwerken, samen met de registratie- en notariskosten.

Let op: deze stap is enkel van toepassing als je je bouwgrond bij BCA koopt. Indien BCA bouwt op je eigen gronden, is dit niet nodig.

7. Materialenkeuze

Kies je materialen en maak je woning compleet. Badkamer, keuken, gevelstenen, dakpannen, dakgoten, buitenschrijnwerk, vloeren, trappen, deuren en ga zo maar door: uit een groot gamma van gerenommeerde merken en fabrikanten heb je alle keuzevrijheid. Meteen tekenen we alle detailplannen uit. Van keuken- en badkamerinterieur tot wandtegelpatronen.

8. Bouwen

Een maand voor de start van de werken draagt de architect je bouwproject aan de werfleider over. De werfleider is vanaf nu je contactpersoon en je rechtstreekse link voor al je vragen. Hij leidt de bouw in goede banen, startend met de funderingswerken. Uiteraard houdt hij je constant op de hoogte, in nauw overleg met de architect.

De betaling gebeurt in schijven.

9. Oplevering

Het is zover: je krijgt de sleutels van je nieuwe woning. Na de voorlopige oplevering rest je enkel de verhuis. De definitieve oplevering gebeurt een jaar later. Zo doorstaat je woning alle seizoenen en worden eventuele kleine problemen tijdig opgelost. Sowieso mag je gerust zijn: als aannemer is BCA 10 jaar lang aansprakelijk voor de constructie van je huis. Die gemoedsrust schenken we je graag.

10. Blijvende zekerheid

Zekerheid en kwaliteit. Dat is onze garantie. Daarom kan je altijd bij ons terecht voor vragen. Ook na de oplevering. We helpen je graag.

Q

Sara Van Belle

Jouw bouwadviseur

  • 09 216 84 51
  • info@bcabouwtbeter.be