facebook
  • Door met BCA samen te werken aan een sleutel op de deurproject konden we ons vooral concentreren op het maken van de juiste keuzes.

Landelijk gelegen
ruime gezinswoning in Kaprijke

Jorgé en Julie waren initieel op zoek naar een bestaande woning waar weinig tot geen renovatiewerk aan was.
Een nieuwbouwwoning was niet onmiddellijk hun eerste keuze omdat ze geen zin hadden in het hele bouwproces waar ze geen beginnen aan zagen.

Tijdens hun zoektocht via verschillende immosites viel hun oog op een nieuwbouwwoning in de Zuidstraat te Kaprijke.

BCA bouwt er 14 ruime gezinswoningen in diverse stijlen.
Zo besloot het koppel om toch eens een kijkje te komen nemen in één van de realisaties in de verkaveling.

“Eén van de woningen in de verkaveling die Sara – bouwadviseur- ons voorstelde, sprak ons meteen aan: de woning zelf was opgedeeld in grote open ruimtes en had een prachtig uitzicht over de uitgestrekte velden. Bovendien werden we er al meteen hartelijk ontvangen door de buren! We bezochten ervoor al veel andere huizen, dus we wisten goed dat we met dit huis een unieke klik hadden!”

Het verhaal van Jorgé & Julie – Reportage

“Door met BCA samen te werken aan een sleutel-op-de-deurproject konden we ons vooral concentreren op het maken van de juiste keuzes in de plaats van ons te moeten bezighouden met de administratieve/technische kant.
Het lastenboek was gestructureerd en gedetailleerd waardoor je gemakkelijk zaken kon terugvinden. We hebben bij vrienden die ook actief zijn in de bouw gevraagd om het eens na te lezen. Door hun positieve feedback waren we van in het begin zeker al gerustgesteld.
BCA werkt samen met vakmensen die oog hebben voor afwerking!
Voor zowel de verkoop als de bouw zelf waren alle betrokkenen steeds flexibel en gemakkelijk bereikbaar.”

De voorbereiding

“Ze gaven graag en met veel geduld uitleg over kwesties waarover wij niet veel wisten en gaven raad bij de keuzes waaraan we twijfelden.
De inschatting maken over hoeveel het kostenplaatje van het project op het einde van de rit bedraagt,  is heel moeilijk.
Het valt snel duurder uit dan je verwacht.
We zaten net in een turbulente periode met veel prijsstijgingen, maar door met een bouwaannemer als BCA samen te werken hadden wij hier minder stress voor omdat zij een sterkere positie hebben om met die prijsstijgingen bij de verschillende leveranciers om te gaan.”

Het bouwproces

“Keuzes maken nam meer tijd in beslag dan we op voorhand hadden ingeschat. Met momenten was het stresserend, maar we kijken er achteraf positief op terug.
We maakten de gewoonte om elke zaterdag op uitstap te gaan naar de verschillende leveranciers om de mogelijkheden te gaan bekijken en te bespreken om zo de nodige keuzes te maken.
Deze zoektocht brengt veel twijfels met zich mee. De partners waarmee BCA samenwerkt, waren erg geduldig en flexibel waardoor we bijvoorbeeld grote veranderingen achteraf nog mochten aangeven.
De opvolging was een fijne periode. We konden loslaten en het was aan BCA om al onze keuzes te realiseren.
Elke week kwamen we langs en zagen we de evolutie van de afwerking en werden onze ideeën werkelijkheid.”

Het eindresultaat

“We kozen voor neutraal en tijdloos, een huiselijke sfeer, niet té strak en modern. Zo hebben onze vloer, keuken en badkamer een neutrale kleur. Op die manier kunnen we de stijl van ons huis aanpassen door de decoratie of meubels te veranderen en kan onze woning met ons meegroeien.

De ruimtes zijn praktisch ingedeeld met maximale benutting van de oppervlakte en veel lichtinval. Ideaal om mensen in te ontvangen.

We willen graag dat het huis warmte en gezelligheid uitstraalt zodat vrienden & familie zich hier steeds welkom voelen.”